tisdag, juli 13, 2010

Regn

Hemma. Brutus är överlycklig, dessutom har det regnat i natt/morse. Inte riktigt lika hett, ingen sol men jag har alla fönster vidöppna dygnet runt (Brut får fånga småkrypen när han orkar).
Planen för idag är gymmet och mat. Inget annat. Världen i stort och smått vrider och vänder sig och jag mår bra i förhållande till det, men det kunde vara bättre. Träning, det ändrar allt sånt.
Något lite shopping roar också; dels Laurie Andersons nya album Homeland (på iTunes) som är mycket bra. Jag lyssnade på det på väg till Kristianstad nu senast, på bussen genom det skånska. Det är en sådan skillnad mot hennes första album, Big Science, det som en gång för länge sedan fick mig att längta bort så intensivt från Kristianstad. Å Mr Heartbreak, det essentiella 80-talsalbumet som fortfarande är magiskt på rätt sätt. Mycket av den musik man lyssnar på som tonåring är mest pinsam när man är vuxen, men ett och annat blir kvar. Laurie Anderson var då så väldigt mycket estet, senare någon slags pionjär av eklekticism och pop. Nu är hon mest vacker och politisk på en och samma gång. Det känns väldigt rätt, låter väldigt bra (som alltid). (Wikipedia om henne.)
Andra delen av shoppingen inträffade på Triangels köpcentrum; nya shorts från esprit. Lustig sommarblandning är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar