tisdag, oktober 05, 2010

Boulangerie Triangeln igen

Den enda shopping jag gör numera verkar handla om mat. Visst köper jag lite böcker och sånt men det är via amazon så det känns knappt som att handla. Men mat, den vill man se först, och lukta. Smet inom Boulangerie du Triangle (Östra Rönneholmsvägen 6) idag och allt de har ser sådär underbart gott ut; fantastiskt bröd och väldigt goda kakor med riktigt franskt stuk. Kom ut med baugette, blåbärspaj och en bulle fylld med ost & bacon. De mer arbetade formerna av franska konditorivaror finns hos Pastisserie David, och den tyska versionen av bröd och kakor finns på Centralen och jag har tyvärr glömt namnet på det bageriet. Synd att Emmerys slog igen i Malmö, de var det bästa av det danska. Svenska kakor är bäst hos Vendel. Finns det månne fler landstypiska riktigt bra bagerier? Italiensk glass på Drottningtorget är iaf ett liknande fenomen. Jag köper för mycket mat, jag äter en massa mat och jag tänker på tok för mycket på saker att äta, tur för mig att jag tränar i motsvarande grad.

Dagens blåbärspaj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar