lördag, oktober 09, 2010

Lördagskvällsmat

Livet är extremt gott för närvarande. Min kvällsmat idag likaså. Rimmat fläsk hamnade i en liten gryta tillsammans med en flaska billig rödvinsvinäger och en dl överbliven billig standard balasamico + kryddor (vitlök, lagerblad, kummin, chiliflakes och ett antal stjärnanis). Resultatet efter 2 timmar var ett underbart lakrits- och chilismakande fläsk, nästan för bra för min mun. Det fick dämpas av creamed corn; majskorn från en (eko) majskolv kokades i tio minuter i vispgrädde, med salt, peppar och mot slutet en aning parmesan. Tillsammans var det en perfekt kvällsmat. Borde bara ordnat nån fruktbaserad frisk och lätt efterrätt, men det får bli nästa gång. Enda problemet här är att en ordinär bit fläsk på 3 hg räcker till 1 person när fettet är långsamt bortsmält.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar