måndag, oktober 25, 2010

Springa som bara den

Nu har jag testat Nike+ GPS också, skillnaden mot Nike+ var minimal. Den använder telefonen gps istället för fotpoden, men ska tydligen kunna använda fotpoden på löpband. Interaktionen med facebook var sisådär; jag hörde aldrig feedbacken fungera även om en del vänner försökte. Rösten som läser upp avstånd fixar inte decimaler (jag tror det beror på att den är amerikansk och gör en lång paus vid kommatecken och förväntar sig en punkt som decimal; delar av iOS är landsanpassat men inte röstsyntesen då, men jag kan ha fel).
Hursom haver; jag föredrar Garmin forerunner; den är tydligare i vad den rapporterar och bättre webbplats men med två undantag. 1. jag kommer att använda Nike+ på löpbandet i vinter och 2. jag kommer kanske att testa träningscoachen på nikerunning inför nästa halvmara. Nike+ gps var inte värt de 15 kronor det kostade, å andra sidan är det inte en summa som gör nån fattig.

Löpningen i övrigt går fint. Garmin säger att jag sprungit lite drygt 50 mil den här säsongen, det låter rimligt med tanke på att inga tävlingar och inget löpband är med i den statistiken. Målet för nästa säsong bli alltså att springa längre varje pass för att få mer mil under fötterna. Min normalfart även för långa rundor ligger nu runt 5 min/km (oftast strax under) det är en avsevärd förbättring jämfört med förra året och jag räknar med att det kommer att ta tid att pressa ner det ytterligare. En kort runda efter jobbet är nu 7-8 km, långrundor blir nåt strax över 15 km. Det är bra och jag är mycket nöjd, men nästa vår ska långrundorna bli längre!

Gårdagens ganska avslappnade runda i höstsolen såg ut såhär:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar