måndag, maj 06, 2013

Å dagarna blir allt längre

Väldigt lång dag på jobbet (och en ännu längre väntar i morgon), vilket gör det svårt att få tid hos en läkare och jag behöver en penicillinkur och ögondroppar igen för det tar tid att få ner mängden remicade i kroppen och innan det sker så är det en strid ström av bakterieinfektioner som gäller.
Skickade ut tentor och betyg på dem, vilket naturligtvis orsakade en mailflod och ett par samtal om resultat - inget jag inte är van vid, ibland är jag mer förvånad över att det jag skriver och skickar ut inte är tydligt nog. En del vill bara diskutera, någon känner sig inte fullt så juste behandlad som han/hon förtjänar. Man få ta sig tid och förklara, ofta är lösningen just ett samtal kring uppgiften. Nästan alltid är de de bästa och mest högpresterande studenterna som har mest att fråga om; jag kanske hellre vill lägga min tid på att försöka få igång de som har mer problem med sina uppgifter. Men det finns inte så mycket att välja på, det är bara att ta alla samtal.
Kvällen slutade hursomhelst mycket mer avkopplat, med vin och en väldig massa vindlande samtal hos Åke i hans ateljé (som har en fantastisk utsikt) och det var oerhört trevligt. Jag ska passa på att bjuda tillbaka så fort jag har en chans. Nu är det Berlin som gäller, ska snart iväg med ett stort gäng studenter och två kollegor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar