söndag, maj 05, 2013

Malmö i vårsol

Jag vaknade tidigt idag och satte mig att läsa och betygsätta de sista av en hög med tentor jag haft hängande över mig allt för länge. I morgon kommer det nya. När jag var färdig med det så blev det tid över för att gå och se på mer konst, Malmö Nordic 2013 framstår allt mer som en väldigt bra samling verk och utställningar. Än så länge har jag bara varit på de tre stora institutionerna men jag ska fortsätta resten av månaden och jag behöver se om en hel del innan jag är färdig med evenemanget. Det håller på till den 18 augusti, så det är gott om tid. Det kommer att vara en utmärkt sommarsäsong, bra och varierande konst överallt för de som kommer hit som turister. Samtidigt börjar det märkas att Malmö gör sig redo för Eurovision om knappt två veckor; banderoller, scener och folk med ESC-id i snöre om halsen överallt. Jag vet inte hur mycket jag ska ägna mig åt kringevenemangen men lite måste jag väl ut och se och lyssna på't.
Dagens rundtur hade sina överraskningar, fd studenter lite varstans på konstinstitutionerna och så min syster och hennes man utanför operan där dom skulle se Lear, det ska tydligen jag med inom kort. Nedan lite bilder från dagens utställningsbesök, klicka på dem för att se dem i större format.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar