onsdag, maj 29, 2013

Lear

Har precis kommit hem från Lear på Malmö Opera, det var en fantastisk föreställning; det var snyggt, det lät fantastiskt och det var otrolig musik. Jag älskar opera av många skäl, men kanske är det viktigaste skälet det att kunna lyssna på helt akustisk musik med all denna kraft i, det låter så mycket bättre utan micar och ljudanläggning. Jag tyckte scenografin och kostym till Trollfljöten var lite larvig, långt under vad Malmö Opera brukar prestera så det gladde mig mycket att se en så fint iscensatt Lear - rent och dramatiskt. De dåliga nyheterna är att vi såg den sista föreställningen, så om du inte sett den innan så har du missat något utöver det vanliga. Inga stillbilder kan fånga kraften, så mycket hängde på musiken och librettot (som är nästan ren Shakespeare) - det var tragedi, på fullt och absolut ironifritt allvar, vilket var mycket befriande att se. Lyly gav mig biljetter i födelsedagspresent (tack för det!) och tidigare idag upptäckte jag att Måns och Conny också skulle dit - det blev en fantastisk kväll!
I morgon är det sista dagen i en föreläsningssal för den här terminen, när jag stänger 314 bakom mig framåt lunchtid så räknar jag inte med att se den igen förrän den 2 september.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar