fredag, maj 03, 2013

Nationellt doktorandinternat

Vi hade ett tvådagarsseminarium på avdelningen för doktorander och handledare från hela Sverige som var väldigt lyckat; första dagen var textläsning i mindre grupper och jag fick en mängd bra input på det jag skickat in (vilket var vad som finns av mitt avhandlingsmanus, ganska så mycket text) och andra dagen var diskussioner om forskning och forskarutbildning (som kanske låg lite utanför de saker jag vanligen tänker på, jag är vare sig en "vanlig" doktorand eller en handledare/forskare på det viset), men det gav en hel del insikter det med. I går kväll så hade vi dessutom en middag, catering på institutionen och det var väldigt bra. Å så kommer till det allt det andra; att träffa kollegor och prata om allt möjligt. Jag känner mig väldigt hemma i det sammanhanget numera (den saken har tagit sin tid), och dessutom är jag just nu helt säker på att jag kan ro min avhandling i land snart nog. Det är två väldigt bra resultat av två intensiva och ganska så långa dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar