onsdag, maj 08, 2013

Remicade redux

Såg att någon hittat min blogg genom att googla frågan ”när blir man bättre av remicade”. Tänkte jag kanske skulle svara på den saken. Jag blev bättre väldigt fort, redan den andra behandlingen ändrade mitt vardagliga liv helt, inga mer bekymmer med magen. Inga mer nattliga turer till akuten för att få morfin.
2008-2012 funkade det problemfritt, men nu har jag ständiga infektioner sedan ett drygt halvår tillbaka; varande sår som inte läker i näsan, öron, mungipor, infektioner i ögon och urinvägarna och så helt nyligen stela leder därtill (jag har tack o lov inte alla symptom samtidigt). Jag har ätit stora mängder penicillin som hjälper några veckor, och min remicadedos är sänkt i hopp om att det ska bli bättre. Det är som att välja mellan pest och kolera, ganska bokstavligen.
Ingen är 100% säker på att det är remicade som ligger bakom dessa infektioner, olika läkare har lite olika tankar så allting är under utredning.

(Edit: det är kanske Reiters syndrom och inte biverkningar av remicade, joy joy)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar