torsdag, juli 11, 2013

Blocket

Så har jag blivit lurad på pengar på riktigt för första gången, iofs bara en struntsumma (450:-) men det är irriterande som bara den. En karl ber att få låna min telefon för att ringa sin bror och efter en sekunds tvekan så går jag med på det. Idag kom min telefonräkning och han hade ringt till blocket och jag hade betalat för något där. De har verkligen en usel säkerhet när sådant kan hända, de borde ha ett system som kräver två samtal med ett dygns mellanrum eller bättre. Jag har hört av mig till blocket men har inga stora förhoppningar om att få någon hjälp därifrån, jag får ta det som läropengar (fool me once...). Å telefonen är numera spärrad för alla betalsamtal. Så eroderar tekniskt fumliga lösningar från allt för ivriga företag allt mer tilltron mellan människor. Blocket är verkligen bluffarnas hemmaplan, jag undviker dem fortsättningsvis.

Tillägg (något senare): Blocket reagerade snabbt och redigt, jag fick loss alla logfiler från 3:s webbtjänst utan problem och kunde göra en polisanmälan per telefon utan något krångel. Så det har blivit lite klydd av det, men hanteringen av bedrägerier är utmärkt så här långt även om jag inte alls vet vad det blir av det hela till sist. Likväl kan jag inte låta bli att känna att det går allt för lätt att dra pengar från telefonnummer via blocket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar