måndag, juli 29, 2013

Borta med vinden

Jag håller på att ta mig igenom alla fyra timmarna av Borta med vinden, tack för den Netflix. Det är inte helt lätt för det är en på många sätt ohygglig rulle. Den är rasistisk, melodramatisk, full av monstruösa stråkar och huvudpersonerna är mer obehagliga än något annat. Den säger mycket mer om tiden som producerade den (8 Oscars 1940!) än om något annat. Bilderna är ofta förföriska, det är helt klart den bästa sidan av filmen och jag är mycket tacksam för att Kara Walkers alla siluettbilder har laddat ur dem för mig, en gång för alla. Jag är bara framme vid pausen, jag behöver en ny flaska fransk cider för att ta mig an resten (jag undrar väldigt mycket över vad i denna film som charmat amerikanska bögar så mycket, den är någon slags bisarr ikon).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar