fredag, juli 19, 2013

Bloom in the Park


Gårdagskvällens middag levde upp till alla förväntningar och mer därtill, vi åt en femrätters meny med tillhörande vin på Bloom in the Park och det var en fantastisk upplevelse, inte lik något annat man kan få i Malmö. Två saker var mer imponerande när allt annat; dels de enskilda rätternas sammansatta komplexitet (en ravioli på råka med tryffel, grönsaker något som kan kan varit lemoncurd och blommor är ett bra exempel; otroligt vacker på tallriken, underbart rik doft och ett myller av smaker och konsistenser som fungerade tillsammans för att skapa något unikt), dels rytmen och förloppet i hela måltiden som var precist och perfekt. Efter kötträtten blev vi uppmanade att ge oss ut på bryggan med ett glas vin och se på solnedgången, t.ex., vilket var ett skönt avbrott inför ost, dessert, kaffe.
Menyn är lite för komplex för att jag ska kunna skriva ner alla fina detaljer, men i stora drag: amuser (picklade grönsaker, grisöra, en liten röra på ett svart platt bröd med lång fet ljuvlig smak), fisk (hälleflundra om jag minns rätt, såväl kokt som rå under ett gelé på hummer), fågel (råkan jag skriver om ovan), kött (get, med en mängd tillbehör och en otrolig sås), ost (som smälts, skummats i en sifon, frysts i kväve och slås sönder vid bordet), dessert (variationer på jordgubbar: färska, torkade, mousse, pannacotta, glass m.m.) och kaffe med sockervaddsträd, marshmallows och praliner (å så en grappa på det). Vinerna var en annan historia; de var sådär underbart väl valda - nu är jag inte någon skicklig vinkännare, men när mat och vin fungerar samman så här fint så kan vem som helst känna att det är klockrent. Å så dök det upp en och annan överraskning mellan rätterna, små drycker i trixiga presentationer för att rensa gommen, snyggt och lika precist som resten av middagen.
"Tricket" med att inte ge ut en meny eller beskriva maten innan man äter den fungerade fint för oss; vi blev mycket mer nyfikna och varse maten vilket var väldigt roligt. Jag har inga egna bilder för jag lämnade avsiktligt min telefon hemma. Det är för njutbart att bara ge sig hän så jag skippar gärna dokumenterandet (även om impulsen finns där när en tallrik kommer in). Tre timmar i en matsal av ett slag jag inte trodde fanns i Malmö, med en trevlig och mycket personlig personal (ägaren Igi Vidal och en hovmästare vars namn jag missade) var perfekt. Priset på ca 1500:- per kuvert låter kanske högt, men det är ett fynd. Man får en tur in i en trolleriverkstad där man helst skulle vilja bosätta sig. Jag har redan börjat fundera på när under hösten jag kan komma tillbaka (ny årstid, ny meny!). Skynda dit, det är förvånansvärt lätt att få ett bord med någon dags framförhållning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar