tisdag, april 06, 2010

Föreläsningar; typografi och Versailles idag

På förmiddagarna föreläser jag just nu på vår grundkurs i arkitektur- och designhistoria, för tillfället på 1800-talskursen. Det är roligt, jag har nämligen gjort det här ett antal gånger och behöver bara minimalt med förberedelser eftersom jag har manus och powerpointbilder färdiga. Det ger också större utrymme för att fundera över hur jag förmedlar saker (i motsats till vad tusan jag ska säga). Så på den här kursen är det en omsorgsfull blandning av långa och korta föreläsningar, gruppdiskussioner och exkursioner (mest i närområdet, Lund på torsdag t.ex.). Då är det skoj att jobba med ämnet, och jag har kvällarna lediga.
Sen föreläser jag på den vetenskapliga grundkursen som ges av filosofin också; där ska jag dels ha metodföreläsningar i mitten av denna månaden men har också fyra korta föreläsningar som ges via webben. De är öppna och tillgängliga för alla, jag vet inte om de ger nåt till den som inte läser kursen och får helheten, men adressen är iaf http://tinyurl.com/yzrghp9, det är ett rasande snabbt hack med google sites för att kunna publicera snabbt och lätt.
Nu ska jag bege mig ut på en löprunda, jag hoppas att det inte börjar regna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar