lördag, april 03, 2010

Löpning, musik och minnen kolliderar

Det var en fantastisk dag för att ge sig ut och springa; 13 km i bra tempo trots att jag var lite vagt bakfull och bara hade satt i mig en ordinär frukost. Soligt, men svalt och med en juste vind som svalkade när det behövdes.
När jag passerade Drottningtorget så slumpade min iPod fram Gang of Four och raderna To hell with poverty, we'll get drunk on cheap wine slog an något i mig och det var mycket länge sedan jag var fattig och mycket länge sedan jag drack billigt vin. Jag vet att jag hörde den skivan redan i Kristianstad men jag minns det som om jag hörde den hemma hos Rikard i Jönköping och då drack jag mycket billigt vin och nog var jag fattig. Idag hade jag på mig utrustning (skor, iPod, gpsklocka) som kostar mer än vad jag hade i månadslön på den tiden.
Jag är en sån sell-out till kulturindustrin, och jag undrar vad det blev av Rikard egentligen. Å så svär jag lite till över att jag fick svininfluensan förra sommaren och inte kunde höra Gang of Four live när de spelade gratis bara några hundra meter härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar