lördag, maj 19, 2012

Noma, Köpenhamn


Nu bär det av till noma, jag bokade bord i februari när det ännu var kallt och mörkt men det har jag nästan glömt. Jag var där 2008 med Kim och hans mamma det var en otrolig upplevelse, jag är så glad över att kunna komma tillbaka dit (nu med Måns, Conny och Leif). Jag tänker inte ta några bilder av maten eller föra några anteckningar, jag tänker enbart glädja mig åt maten, platsen och omsorgerna där. Jag har svårt att förstå grejen med att ta bilder medan saker händer: om jag äter en underbar lunch, bevistar en fantastisk föreställning eller konsert, är på ett museum eller utställning som tar andan ur mig så vill jag uppleva det då och där, inte dokumentera det för framtiden. Bilderna blir ändå aldrig desamma som saken i sig. Bättre att ge sig hän, och när det gäller en lunch i 20 serveringar för 3000:- på en tvåstjärnig restaurang som utsetts till världens bästa de senaste tre åren så kan du räkna med att jag ger mig hän!
Om man vill se bilder så får man bildgoogla "noma köpenhamn" eller köpa boken, den är billig och innehåller fantastiska bilder (och recept om man mot all förmodan skulle vilja försöka själv). Livet är rent förbannat gott idag, kanske kommer det en rapport ikväll eller i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar