onsdag, oktober 03, 2012

Paris i november

Vi ska åka till Paris med våra studenter i början av november, programmet är lagt och resan är bokad å då trillar jag över dagens inlägg i Dennis Coopers blogg (man får en innehållsvarning på vägen dit, inte mitt fel), om Maison de la chasse et la nature. Jag tror att jag måste se stället, det verkar vara en modern version av en wunderkammer - en spektakulär utställning av uppstoppade djur i ett barockpalats. Så jag får planera runt det, tror det finns en bra chans att lägga in detta under resans sista dag; promenad genom Marais, uppstoppade djur, en sen lunch och sedan ut till till CDG.
Nu ska jag bara undvika att förklara vem Dennis Cooper är för kreti och pleti. Han må vara en av de bästa författare jag läst men hans böcker är definitivt inte något för alla. Fanns det kvar några intellektuella i Stockholm så skulle han få nobelpriset i litteratur och medicin, men de vill ju bara ha nostalgisk naturromantik där uppe i det vita och fräscha så det kan vi glömma.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar