onsdag, oktober 31, 2012

I mitt hus där jag bor


Det här är porten till huset där jag bor och har bott de senaste 25 åren, nu är det en månad kvar och sen lämnar jag den för gott. Om jag tänker efter så har det hänt en väldig mängd ting här; bra, dåliga, vardagliga, spännande, smarta, korkade, kärlek, sorg. Men det är svårt att uppborda någon verklig nostagli för att flytta härifrån, jag känner mig väldigt klar med livet på S:t Knut i en etta på 42 m^2. Det är en fin lägenhet och jag har alltid trivts med att bo här, kvarteret är väldigt trevligt och mina grannar har varit fantastiska genom åren. Men även de har alla flyttat och nya har kommit, jag är definitivt den som bott längst här och nu är det min tur att dra vidare.
Den halvtomma lägenheten har en del problem, jag stryker skjortor för att packa inför Paris på fredag, men utan bokhylla och klädskåp finns det ingenstans att hänga dem när de är strukna. Jag vet inte riktigt hur jag hann med allt jag skulle på jobbet idag, men det gick. I morrn är det mer ändå att få gjort och så måste jag skaffa euro, och någon slags tack-så-mycket till kattvakten. Fredag morgon så åker vi igen, Paris om hösten; Marais, middagar, Louvren, Bastiljoperan, passagerna, d'Orsay, Buttes Chaumont och allt det andra; det finns så oerhört mycket att älska där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar