torsdag, oktober 11, 2012

Ursäkta, men GLÖGG

Jo, ja jag vet att det är början av oktober och egentligen skulle jag bara ha lite rödvin men i ett undanskymt hörn av systembolaget stod några flaskor av årets årgångsglögg (12) från Blossa. Med smak av yuzu och ingefära enligt flaskan. Jag hade ingen aning om vad yuzu var, men wikipedia vet att berätta att det är en japansk citrusfrukt, blossa säger att den smakar som mandarin och grapefrukt samtidigt. Det gör deras glögg också och jag kan notera att det är den första årgångsglöggen på mycket länge som jag gillar. Den enda andra jag tyckt om var en av de allra första med smak av pomerans som var fantastisk, jag har en förkärlek för citrusfrukter märker jag. Det är kanske inte så väldigt glöggigt då i mitt tycke, men det är gott. Så tills den dag jag ska blanda egen glögg (i slutet av november) så dricker jag gärna denna vita glöggvariant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar