tisdag, november 27, 2012

Var ska sleven vara om inte i grytan?

Det slog mig just att jag håller på att flytta in i eller in i närheten av projekt, ting som bara existerar som väldigt färgglada antagligen svårartat överdrivna illustrationer. Men var ska en konsthistoriker med inriktning på samtiden leva om inte i de bilder som skapar drömmar inför en nära framtid?
Ett tag såg det trist ut på bostadsfronten; inflyttning först på måndag den 3 dec men efter en del korrespondens så blev det den 1 dec iaf, vilket ju är vad man tror gäller. 2 dagar i början av månaden låter antagligen inte som en stor deal, men för mig är det just det. Jag har ett mycket tätt schema på jobbet under december, undervisning, exkursioner och en massiv dos tentarättning att sköta och jag vet att det betyder jobb och mycket lite annat fram till kursslutet. Så jag kommer att ha lediga timmar här och där i december (gymtid, typ) men inte mycket mer och om jag inte hade denna helgen på mig att flytta in så skulle jag få leva i flyttlådor fram till den 22 dec, och julafton skulle bli en dag av städning och fixande. Men som sagt, det löste sig till sist och även jag har en chans att faktiskt ha några lediga slöa dagar över jul och nyår.

Här är bilderna över de drömmar jag är på väg in i; både området runt omkring Rådmansgatan dit jag flyttar och kring huset som ska bli LUX i Lund är idag tämligen kaotiska (iaf för oss som inte jobbar med det) byggarbetsplatser, bägge ska stå klara 2014. Vad jag kan gissa mig till så kommer det att se mer färdigt ut på Triangeln redan till sommaren för mycket av huskropparna är på plats, men jag betvivlar inte att det kommer att ta 18 månader eller så tills de är färdiga fullt ut. Vad jobbet anbelangar så behöver vi ju inte bry oss så mycket om det nya huset förrän det är färdigt, vi flyttar sommaren 2014 sägs det. Då ska dessa arkitekturteckningar (jag kan hålla en föreläsning om den sortens bilder, deras historia och utveckling, innebörder och tekniker) ha blivit till konkret verklighet. Det kommer inte att se lika lätt och fluffigt ut, men så vitt jag kan bedöma så har bägge projekten i grunden en intressant och mänsklig planering av rörelser och rumsligheter.

LUX i Lund, fd Zoofysiologen och min nästa arbetsplats 
Nya Triangeln, fd grusplanen bakom Triangeln, fd platsen där det skulle bli stadsbibliotek
och min blivande granne på Rådmansvången


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar