torsdag, juni 12, 2014

På jobbet via mail

Fick för en stund sedan veta att lärarförslagsnämnden föreslår Joacim Sprung och Ludwig Qvarnström för de två tjänster som vi utlyst, vilket ju är strålande! Där var många sökande och fem mycket kvalificerade personer kallades att provföreläsa. Vi på avdelningen har väldigt lite att säga till om när det gäller tjänstetillsättningar, vi kan föreslå hur tjänsten ska beskrivas och vi kan föreslå ämne för provföreläsningar (men bådadera måste hållas tämligen breda/generella) – resten sköts av en nämnd som har sakkunniga till sin hjälp vilka bägge står fria från oss på det att allt ska gå rätt till och meriter ska vara det som styr processen. Viktigast för mig (och tror jag för många av mina kollegor) var att anställa personer som är duktiga pedagoger med breda intressen inom området. Det vet jag att vi fått med Joacim och Ludwig!
Jag är klar med terminens tentarättning, jag har packat ner mitt kontor (med undantag för datorn och några pennor), jag har god koll på resten som jag måste få gjort innan sommaren (det finns en lista!). Allting börjar kännas mycket bra; utanför mina fönster rusar studenter med tutor och visselpipor om några månader så ser jag kanske några av dem i en föreläsningssal och de inser då plötsligt hur väldigt mycket mer de har kvar att lära innan de begriper något. Dags att lämna tillbaka böcker till biblioteket, dags att renskriva några minnesanteckningar. Det är sommar och allt känns så bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar