måndag, juni 23, 2014

Plex

Gårdagens massiva frustration över hur uselt Samsung Smart Hub fungerar fick mig att undersöka Plex än mer än jag redan gjort och jag är förundrad över hur oerhört bra ett gratis program kan bli (klienter för mobiler kostar några kronor, och man kan betala för en utökad version men gratisversionen kan allt man vill ha). När jag så såg att jag via kanaler i Plex kan strömma SVT Play och Öppet arkiv liksom alla South Park avsnitt så ter det sig som ett litet mirakel. En gratis klient som låter mig se gratis, öppet och reklamfritt innehåll från webben på min TV utan allra minsta krångel; och det med ett gränssnitt som är mycket bra (det har små skavanker; det är inte konsekvent och det är bitvis baserat på listval som tenderar att bli lite för djupa - men det är kanske nödvändigt för att navigera stora mängder innehåll med en fjärrkontroll). Det finns många fler kanaler än jag hinner se på så det fungerar som digitaltv via kabel men fritt från kabel, drm, reklam och avgifter. Hallelujah!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar