söndag, augusti 15, 2010

Intervaller

Löpträningen rullar på (precis som styrekträningen). Jag minns inte var men jag har på flera ställen läst rådet att först lägga mil till mil av träning, tills man utan problem springer 10 km under 60 minuter som en standardrunda och sen kan man börja lägga till andra träningsformer. Det har alltid låtit vettigt för mig, så jag har kört på det. Nu var det iofs ganska länge sedan jag passerade det, så jag borde ha varierat mig mer. Men det är så skönt att ge sig ut att springa långt, så det har inte blivit av. Tills idag, då jag skulle springa intervaller på Bulltofta. Ställde in fel program på min garminklocka och fick 800 meters intervaller, inte 400 som jag hade tänkt. Men det gick, nästan. Det blev 4 och inte 5 intervaller, men det är bra nog såhär första gången.
I morgon är semestern slut och jag har inte längre timmar varje dag att lägga på träning, så det blir nödvändigt att öka intensiteten i det jag gör; så nu får det bli intervallpass och tempopass (kort men snabbt) i veckorna, och ett långpass på helgen. Än är det långt till de där månaderna på löpband (december-mars vanligen). Det ska iaf bli roligt att börja jobba igen, jag är ganska taggad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar