söndag, augusti 29, 2010

Söndag i löpspåret

Sprang en långrunda idag, det blev 18 km till sist, 5 varv kring spåret i Pildammarna + dit och hem, och det kändes helt ok. Nu tog jag det lugnt och skippade klocka/pulsmätning etc den här gången, dessutom hade jag med mig Mårten på det första varvet så nu är också han inlurad i de joggandes skara! :)
Jag har varit mycket mer slarvig med systematiskt tränande nu än i början av sommaren, med tanke på att det är 14 dagar till nästa halvmara så är det inte mycket att göra åt saken; lite löpning, cykel och gym denna veckan och vila nästa sen får det gå som det går. Min uppladdning inför broloppet var avsevärt mer genomtänkt.
På tisdag börjar höstterminen. Vi har fulla kurser och många väntande reserver, vi har också ett bra grepp om pedagogiken. Nytt den här terminen är en återkommande gästföreläsare som ska tala om hur målningar ändrar färg, han heter Ole Ingolf Nyrén och jag håller på att läsa det sista i hans bok Målningar ändrar färg. Det är väldigt spännande och jag kommer att följa hans föreläsningar själv. Huvudsyftet med att ta in honom är att öka våra studenters grepp om måleri som materiella ting, och inte att utbilda/roa oss lärare även om det är en bonus att tacka för. Jag tror det kan vara en mycket bra utökning av vår grundkurs, och jag hoppas våra studenter tycker det samma även om det inte är ett direkt tenterat moment. Hursomhelst så ska det bli fint att möta årets kull, jag ska koka kaffe och köpa kakor till dem på tisdag. Sen börjar vi igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar