torsdag, augusti 19, 2010

Remicade & lammbog

Remicadedag igen, den här gången hamnade den ju mycket lämpligt i lagom tid före terminsstarten. Blev ganska utmattad och tog mig hem för att sova mer, men vaknade i tid för att precis hinna med en sen lunch på Smak på konsthallen.
Den var (som vanligt) fantastisk och denna gången sådär klockrent matchad till väder och årstid. "Confiterad lammbog, långbakade tomater, rostad chili- & vitlökspuré och rosmarin", varje sak på tallriken var komprimerad eller koncentrerad av långsam värme som om de var en bild av hur sommaren producerar hösten - allt smakade kraftigt, mycket, lite vasst och mycket gott. En hasselnötscreme till efterrätt funkade fint, men var lite glanslös jämfört med huvudrätten.
Smak tillhör också de där ställena dit man måste gå i Malmö, ofta och gärna. Som lunchrestaurang sett är de en av de dyrare (min lunch, inkl kaffe och salladsbuffé, kostade 150:-) men jag tittar på BK och McD på vägen hem och konstaterar att ett "meal" där kostar 70-80 spänn och är helt vedervärdigt i jämförelse. Enkelt val alltså.
I morgon är det dags att skicka ut omtentor till kreti och pleti, får se hur många jag får tillbaka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar