söndag, augusti 22, 2010

Övrig kulturkonsumtion

Just nu läser jag Lawrence Lessig Remix, making art and commerce thrive in the hybrid economy, det handlar om kultur och copyrightlagstiftning (Lessig är jurist) och är mycket mer intressant än man kanske kan tro. Det är för avhandlingsmanuset förstås, copyright är ett viktigt område för all digital kulturproduktion men det är också i kanten av min text så jag läser och måste bestämma mig för vad jag ska göra med det. Hursomhelst så måste jag veta mer innan jag kan bestämma mig för vad det ska bli av det här.
Sen läser jag det senaste numret av Arena (#4, 2010) med stort nöje, många bra texter där för nöjesläsning/allmänbildning; Per Wirtén om förorten, en lång intervju med Maria Lind, flera texter om Antigone och en del oväntat intressant om feminismen i Sverige. Arena är en märklig tidskrift, vissa nummer är bara malande trista och får inget nytt sagt alls (tex de två nummer som föregick detta), andra är fina och engagerande. De skulle behöva en vassare redaktör.
Å så ser jag på The Wire, år efter alla andra och det är otroligt bra. Mest av allt för att det är ett slags porträtt av Baltimore från den inte så smickrande sidan. Men också för att det är tv med plats för arbetarklass, det är väl bara i vissa deckarliknande ting det ryms och ofta inte ens då (jämför med nån av alla CSI så ser du vad jag menar).
Spel borde jag spela (bl.a. för avhandlingens skull), men tiden räcker inte till. Både Super Mario Galaxy 2 och Okami ligger halvspelade i hyllan och tigger om att bli upplockade igen. Men sånt är det, man hinner inte allting.
Musik? Ja just nu lyssnar jag på Familjen, men det varierar. Annars mest gamla ting, sällan nåt nytt. Den musik jag bryr mig om är den jag hör live, men jag är ganska oengagerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar