fredag, juli 27, 2012

Kvällsmat på Campo di Fiore

Restaurangen heter La Carbonara, jag äter proscuttio och melon, väntar på lite gris och en sallad. Ska säkert ha efterrätt och kaffe. Det är lite turistigt men bra ändå, Giordani Bruno vaktar torget och det är varmt, gatumusiker spelar sommar standarder, Careless Wisper, the girl from Ipanema. De kan typ fem låtar. Det är varmt, jag sitter ute och frascativinet är kallt. Allting är mycket bra.
Det dök upp pizza bianca, den hamnar kanske på notan, vem vet - men den är utmärkt, bättre än nåt liknande hemma. Roms medelmåtta är redan den väldigt bra. :)
Okej; spädgrisen var verkligen en spädgris med de sötaste små revben och ett underbart krispigt skinn. Jag är stoppmätt! Undrar vad de har för efterrätter?
Notan landade på mycket måttliga 50€, i morrn är det upp tidigt och iväg till Vatikanen för jag har en inbokad tur i den trädgården. Så jag ska ta och sova tidigt nu. (Bloggers iPhoneapp lägger upp bilderna i en slumpmässig ordning ser jag, exteriörerna är palazzo Farnese och månen respektive mitt hotell och gatan det ligger på).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar