måndag, juli 30, 2012

Middag, på Alle Fratte de Trastevere

Ok, jag försöker äta en riktig fyrarätters. Fast jag håller dem enkla. Förtjusande ställe. Först antipasto, aka förrätt. Inget friterat på menyn. Mycket trevlig kypare som effektivt tar väl om hand om oss alla, på både engelska och italienska.
1. Ostar och oliver och allt ät mycket bra. Vin, vitt och kallt och fräscht. Fyra sorters ost, en var aningen menlös men resten var så gott. Nu väntar jag på Primo, aka pasta.
2. Pasta med ost och peppar, bra pasta och en smakrik ost som nog var en peccorino. En viss mättnad brer ut sig och jag är halvvägs. Tur jag har vin, det retar aptiten.
3. Secondi och Contorni (huvudrätt med tillbehör, tror jag stavat rätt). Saltimbocca och en tomatsallad. Verkade rimligt när jag beställde. Oh yeah jag har ätit Saltimbocca många gånger och lagat de själv, men denna var BÄTTRE. Jag är nära himmeln.
4. En liten citronsorbet är vad jag klarar som dolce. Jag är oerhört mätt och nöjd. Och sorbeten var utmärkt den med. Egentligen vill jag ha kaffe, men då somnar jag inte före två så det får vara idag.
Notan stannar på 39€, det är ett mirakel det med! Jag älskar Rom, och Trastevere. Ok tider blir udda för jag fixar en walk-by update när jag passerar hotellet. Lite mer vandrande är nödvändigt denna natt! :-) (Väl hemma vid datorn igen kunde jag lägga bilderna i rätt ordning, bloggers iPhone-app är mycket slumpartad med den saken.)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar