torsdag, juli 19, 2012

Rom!!

Resande är smittsamt, jag bokade inte någon resa till Florens, men onekligen till Italien så nästa vecka sticker jag igen, denna gången helt på egen hand för 6 nätter i Rom. Jag har tur och har en del vänner/kollegor som åker dit ofta så det där hyggligt billiga hotellet jag hittade mitt inne i den gamla staden hade Linda redan bott på och gillat, det är så bekvämt när man kan få den sortens bekräftelse i förväg. Fyrstjärnigt hotell, Residenza Farnese, precis bakom Piazza Farnese och palatset med samma familjenamn (det är Palazzo Farnese som syns mest i alla utomhusbilder, det är inte i det utan bredvid som jag ska bo!). Det är sol och mellan 23° och 30° i Rom just nu, den där tiden på året då romarna själva flyr staden, känns just nu som om det är perfekt för att bekämpa denna regniga sommar.
Planen är att se lite konst och att driva runt i Rom och äta gott större delen av tiden. En slags veckolång derivé i staden där allt verkar ha sin början; konst, kultur, mat. Grekland var före och innan dem, jo jag vet - men det är i Rom allt blir Europeiskt. Jag har varit i Rom en gång innan, det var en utmärkt tur, den här gången blir det utan studenter och utan Måns som kan staden och italienska, det blir en annan slags resa och jag kommer att ha tid att lära mig hitta på egen hand.
Nej, jag har inte riktigt tänkt igenom min plan att åka på semester igen, det var lika bra att bara boka och ge sig av. Jag älskar att se nya platser, älskar stora städer och jag har rest på tok för lite så det är verkligen inte lönt att tänka efter & vara förnuftig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar