torsdag, juli 26, 2012

Min eftermiddag i fem bilder

Mest av allt har jag promenerat sen jag vaknade till efter min tupplur. Men det betyder också att jag sett en hel del, igen.

Först en granita på Giolitti, det gröna är mynta och det orange är melon och den var fantastisk även om servicen var seg.

Sen ett väldigt genomarbetat barocktak av Andrea Pozzo i Sant'Ignazio, foton kan inte göra effekterna rättvisa här.

På det lite fönstershopping längs med Via del Cestari, där ett otal butiker säljer klänningar och smycken till katolska präster, och mer förnuftiga dräkter till dito nunnor.

Detta är Ara Pacis Augustae, ett tempel byggt för att visa att kejsar Augustus besegrat det mesta av världen år 13 fKr, sedermera återställt av Mussolini som inte var lika framgångsrik och numera huserat i en ljuvligt luftkonditionerad glaslåda.

Jag gick sedan en runda kring Via del Corso, Piazza del Popolo, Via del Condotti och Spanska trappan; dvs genom kläd-, shopping-, mode- och lyxgatorna för att se på folk som irrade runt och konsumerade varor från internationellt marknadsförda varumärken.

Jag återvände så småningom till Augustus och hans mausoleum för att äta kvällsmat på uteserveringen på Gusto (som jag blivit rekommenderad), när de friterade squashblommorna kommer med tryffel till så säger det nåt om hur gott det var, ljuvligt vitt vin, god fisk och utmärkt cikoria, bara efterrätten var sisådär. Inte billigt (80€), men utmärkt!

Nu ska jag ut en lite runda och se på kvällslivet, sen sova. Tror det får bli Trastevere i morgon.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar