torsdag, juli 26, 2012

Varm morgon i solen

Jag fortsätter leva livet som turist, såg Colloseum och Forum Romanum, och jag var där tidigt men redan på förmiddagen var det hett. Men inte hindrar sådant mig, vatten finns överallt i stan, rent och kallt och gott ur drickfontäner (eller vanliga fontäner om man så vill, de har skyltar om vattnet inte är drickbart).

Jag använde Rick Steves audioguide för iPhone till de bägge ställena (den är gratis, vilket var skälet till att jag testade den), den är kortfattad och håller sig till huvuddragen, men är en bra hjälp för att orientera sig utan att förlora mig i historia. Jag har ju en del själv i huvudet dessutom å ögon att se med.

Lunch var ett par bitar underbart god potatispizza från ett ställe på Largo de Argentina i en liten park runt hörnan, efter det en god jordgubbs granita som var för kall och efterlängtad för att hamna på foto. Ingen på de bägge ställena kunde nån engelska och jag kan ingen italienska, men det går ändå, det gäller mest att vara så artig man kan. Nu ska jag ta och sova på maten!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar