måndag, april 01, 2013

Fyra månader

Inga aprilskämt, det är bara tröttsamt. Tidningarna blir bara fånigare med dem än vad de brukar vara. Men det har gått fyra månader sedan jag flyttade till Rådmansgatan, till vindslägenheten i huset med trappgavlar och ett torn, och jag är så nöjd med den saken. Gick den lite längre vägen hem från gymmet och tittade på mina gamla hemkvarter och jag kan inte påstå att jag blev nåt nostalgisk av det. Nu är inte långt mellan stadsdelarna Rådmansvången och S:t Knut (1,1 km säger google maps) men de känns ganska olika. Ingen är sämre, men de är olika.
Här utanför är det fortfarande en ganska stökig byggarbetsplats men man börjar kunna ana vilken slags urbana miljö det ska bli, en andra ingång till Malmö från tågen, via Triangeln. Öppet och tillgängligt ser det ut. Nästa sommar ska allt vara klart, men det lär vara betydligt mindre byggarbetsplats redan i år.
Det gick snabbt att bo in mig här, jag har ju alla mina saker med mig (och en del nya) så det blev hemma på bara några dagar i december. Den extra ytan och den andra våningen är underbara, liksom det avskilda sovrummet. Men bäst är takhöjden, och utsikterna åt öst och väst. Inte heller kan jag klaga på resvägen till Lund, med tåget som passerar under huset. Jag visste inte hur mycket jobb jag gav mig in i när jag sa ja till lägenheten men jag visste inte heller hur snabbt allt skulle gå att fixa. Nu så är jag redo för resten av livet här, denna kalla vårlika dag med värme bara där solskenet når en.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar