onsdag, april 17, 2013

Kattmysteriet löst

För ganska länge sen nu var jag och Fluffy ute och gick bortåt mobilia till och i ett fönster i en intressant antikaffär/lumpbod stod en söt svart katt i porslin, med träsvans. Jag gick in och köpte den, för tjugo kronor tror jag det var. Jag hade då ingen aning om vad det var eller varifrån, jag hade inte ens en aning om ifall svansen var original eller bara nåt som hamnat där.
Idag trillade jag över alla svaren: det är en Bretzelkatze tillverkad av Goebel porslinsfabrik mellan åren 1950-55. Man ska ha små salta kringlor hängande på svansen (bretzel), till en drink tänker jag mig eller ett litet glas öl. Nu får jag lära mig baka bretzel, eller hoppas jag kan hitta små sådana i Berlin i maj (de stora vanliga finns överallt).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar