söndag, september 22, 2013

Bättre!

Den 3.e juli i år, dvs mitt i sommaren och nyss hemkommen från Rom så började jag träna regelbundet och ordentligt igen; löpning 3 dagar i veckan och gym 3 dagar i veckan. Med gymmet blev det riktigt bra sedan jag bytt till 24seven som ligger tvärs över gatan här hemma. Däremot var det inte jättelätt att dra igång löpandet igen, men för varje omstart så blir det lite (mentalt) enklare. Det tar det tid innan man orkar springa längre sträckor eller hålla en stadig fart. Det blev många rundor kring Pildammarna (om ca 3 km) i makligt tempo innan jag kände att det gick att springa, och många "långa" rundor på 5 km som inte riktigt gick som jag ville. Å det är helt ok, för någon annan är 3 km långt, men jag var van att springa 10-15 km varannan dag utan att det var jobbigt. Trägen vinner och nu börjar jag känna hur jag är tillbaka på rätt spår. Så om jag har ett råd att ge så handlar det inte om att köpa rätt skor eller byxor, inte om löpsteg eller kroppshållning (även om alla de sakerna också betyder nåt) utan om att vara envis och hålla fast vid en stadig, regelbunden träning. Vädret idag var mulet och blåsigt, men utan regn. Jag sprang längs med Ribban och genom Slottsparken, 10km @ 5,30 min/km. Det känner oerhört bra; undrar om jag hinner med att cykla ut till Torup och springa någon helg innan det blir allt för höstblött?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar