söndag, september 29, 2013

Ny arbetsvecka

Så var det slut på helgen; det mesta är ordnat inför den kommande arbetsveckan. Återstår att göra klart en föreläsning, men den är halvvägs i hamn redan så det är lugn även om jag har ganska lite tid. Bäst den här helgen har varit några öl, de bägge Hairspray filmerna och det rotmos jag lagade i lördags som blev mycket bra. Mamma ringde och kollade läget och kom med ett mycket typiskt råd/recept när jag sa att jag gjorde rotmos och kokt rimmad oxbringa till kvällsmat "Du vet att man kan köpa färdiglagat rotmos i platsslang i affären hoppas jag?"; det där är min mamma och 1970-talsmatlagning på pricken. Ni skulle veta vilka familjerecept jag sitter inne med, de börjat nästan alltid med att tömma påsens innehåll i 2 dl kallt vatten. Mina föräldrar bättrade sig under 80-talet, de som så många andra - men matlagning var aldrig mammas favoritintresse, speciellt inte den matlagning som tar tid, kräver inläsning och jakt på råvaror.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar