söndag, september 15, 2013

Mer k-ordande

Ska strax sätta mig att läsa (jobböcker) men jag trillade ju över fler kulturella möjligheter denna helg. Thomas Pynchon släpper om några dagar en ny bok, Bleeding Edge som Michael Jarvis på Salon verkligen fick mig taggad att läsa. Sen såg jag att jag kunde få några Pynchontitlar hos Audible för nästan inga pengar alls (det finns många sätt att betala där men på en reguljär plan så betalar man 15$ (≈100 sek) per månad för en "credit"=en bok, och om man är ny kund så får man den första boken gratis och halva priset de första tre månaderna, så man kan skaffa sig fyra ljudböcker för 150:- sek). Jag köpte The Crying of Lot 49 och förhandsbeställde Bleeding Edge och får den direkt till mobilen på tisdag. Resor till och från jobbet kommer att ske i sällskap med Oedipa Maas den kommande veckan. Pynchon och hans många paranoida universa - så oerhört lika vårt egna - bör absolut få nobelpriset, han brukar föras på tal de flesta år. Men den svenska akademin föredrar oftast lite mer ålderdomligt trams, ni vet; blommande trädgårdar, rosor och bin, fräschör och allt det andra jag inte giter med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar