måndag, februari 15, 2010

Friskis & Svettis då

Jodå, gamla gymmet uppsagt och jag är medlem på Friskis & Svettis  fr.o.m. nu då. Fast jag får betala till bägge i en månad (uppsägningstid), ingen fara med det.
Vad kan jag då säga om F&S Parkmöllan? Jag körde ett konditionspass på löpband, och testade en crosstrainer. Nya, fungerande löpband och massor av dem - det var roligt; 5 km i 11 km/h rusade snabbt iväg och många små fåniga detaljer gör mig glad; fläktar på löpbandet riktade mot ansiktet, hylla för vatten och grejjer, extrahylla för iPod, anständig (gym-)musik utan reklamavbrott, massor av speglar. Crosstrainern å andra sidan, jag har inte den rätta knycken men antar att det kommer snart nog.
Sedan traskade jag runt i gymdelen och tittade; det är massor av nya maskiner jag aldrig använt - men det är ungefär samma rörelser. Sen finns det många fler sorters bänkar etc bland de fria vikterna som jag har kass koll på; men jag lär mig nog. Tänker köra ett slag på egen hand innan jag bokar en instruktör (man har enligt webbsidan 2 fria pass med instruktör som ny medlem, men man vet ju aldrig hurdana de är).
Omklädningsrummet är litet, och man får packa ner sina kläder i sin väska och låsa in den i ett mindre skåp. Känns bakvänt, men det vänjer man sig vid.
Sen är det väldigt roligt att där är mer folk, mer rörelse och mer sorters folk, fast jag saknar känslan av allt välkänt och invant som jag hade på A&C. Å så drar jag mig till minnes löpbandet där igen och är glad att ha bytt. Det här kommer att bli bra, och det är 40 spänn billigare per månad dessutom.

Jag har ingen aning om vem som designat F&S's logga, men han/hon har ägnat mycket tid åt att studera Herb Lubalin, och nästan förstått. Det är inte hemskt, bara väldigt osjälvständigt; men självständighet är antagligen ett groteskt krav att ställa på grafisk design av idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar