onsdag, februari 17, 2010

Marcel Duchamp, gamedesigner [del 2]

När man har en hammare ser allt ut som spik. Ju mer jag läser om Duchamp desto mer förstår jag hur väldigt mycket han ägnade sig åt olika former av spel. Det finns till exempel ett enkelt bollkastarspel (en side-show attraktion) med i bakgrunden till Det stora glaset. Det finns många andra liknande ting, för att inte tala om alla gissningslekar hans verksamheter utmynnar i och allra mest märks det kanske i att han ofta har idéer om att placera allt på sin rätta plats (mest påtagligt i 1800-tals tanken om manliga och kvinnliga sfärer i samhället); som om tillvaron vore ett stort pussel.
Antingen ska jag testa allt detta som en del i min avhandlingstext, eller så får det bli en separat och antagligen svårsåld essä. Idag älskar jag mitt jobb, men önskar att träningsvärken var lite mildare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar