måndag, februari 01, 2010

Sex på UMAS

Senare i veckan ska jag hålla en lång föreläsning kring sex i bildkonst på MAH, Hälsa och Samhälle. Så jag har ägnat större delen av dagen åt att välja bilder för en slags exposé över sätt att hantera sex i bild från förhistorisk tid till idag. Det var kanske lite väl ambitiöst för efter att ha valt ut 140 bilder så ser jag massor av luckor och det finns inget sätt att ta sig bortom dem. Men det har varit underhållande och det blev avsevärt färre penisar och vaginor än jag hade trott i bild.
När jag letade efter en och annan samtida konstnär att ta in så blev det en del essäer och utställningskataloger genomögnade/bitvis lästa och jag fann några nya och ganska lockande infallsvinklar, så som dessa två:

Jeff Burton

Wim Delvoye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar