söndag, mars 21, 2010

Den tiden på året

Solen skiner och snön har gett med sig, det börjar bli kring 10 grader mitt på dan. Det är alltså dags att börja springa utomhus, något som är mycket roligare än löpband, även om löpbandet har fördelen av att man kan ta ut sig totalt i intervallträning eftersom man ändå är nära en dusch och vila när man kollapsar. Nåväl.
Ny säsong utomhus betyder nya löpskor, och sådana ska jag köpa när lönen kommer. Det är det enda som är dyrt med löpträning, men pengar på ett par bra skor lönar sig ganska omedelbart och det är inga groteska summor, 1200-1800 kr på ett ungefär.
Jag har ofta köpt ascis, men kvalitén där blir värre och värre. Skorna ska hålla 100 mil eller 1 år vanligen; mina 2 senaste ascis började falla i bitar efter ca 30 mil (och det är inte så mycket löpning det även om det låter så). Så jag ska söka efter nåt annat i år tror jag. Löplabbet är grejjen, de har personal som är extremt hjälpsam och kunnig, hoppas de har nåt juste åt mig också i år. Jag pronerar duktigt mycket, så det vill till att jag kan få stöd av skon, jag springer i huvudsak på asfalt så de måste dämpa ok. Nå - det första ledet av ett problem är att veta vad det är och det gör jag. Ska shoppa i slutet av veckan och hoppas på utomhuspremiär nästa helg!
Asics Kayano, dyr skön sko jag köpte förra året. Underbar tills hälen började spricka upp alltför snart. Nu är de ganska odämpade vilket är halv-ok på löpbandet, men jag är inte säker på att jag vill har fler asics (gt 2130 som jag sprang i året innan var riktigt kassa i kvalitén). En lösning är att acceptera att jag måste byta skor två ggr per säsong, hmm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar