lördag, mars 27, 2010

Lördagsnöjen; Mat

Första dagen på vad som känns som evigheter som jag kunde sova ut länge, tog mig upp vid pass 10-tiden och åt en stilla frukost innan jag stack till gymet för ett styrkepass.
Nu lagar jag mat, långsam sådan. Jag har ett experiment i ugnen i form av en bit rimmat sidfläsk i en lergryta omgivet av lök, vinäger och sichuanpepparolja, där ska det stå i 3-4 timmar i låg temperatur (125 är det lägsta min gasugn fixar och det brukar duga). Sen har jag gjort grytbitar av en söt ekologisk lammstek som nu puttrar med vin, körsbärstomater (mutti, på burk), lök, palsernacka, lagerblad, timjan, rosmarin och vitlök och det ska den får fortsätta göra i 2-3 timmar. I kylen väntar ceccina, coppa och lardo. I skafferiet några olika vinflaskor. Jag sjunger "Herr Olsson hadde en bonna gård, ia ia o!" eller motsvarande med en Oppigård Golden Ale i handen, livet leker.
Så kom ihåg Eart Hour kl 20.30-21.30 ikväll, och att ställa fram klockan i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar