torsdag, mars 25, 2010

Vår och värme och löpskor

Så kom jag iväg till löplabbet och fick en massa hjälp, det slutade med ett par Asics Gel foundation 8(2E), som är ett par extra breda mycket stabila löpskor för sånna som mig med kraftig överpronantion. 1400 spänn. Å så ska jag tillbaka dit i morgon för att mäta fötterna för ett par ordentliga ortopediska inlägg, för när de filmade mig på löpband med dessa stabila skor så var jag fortfarande lite sned i steget. 1800 spänn till, fast då håller inläggen i 3-4 år sägs det och jag kan använda dem i alla mina skor, inte bara löpskorna. Det ska förhoppningsvis minska på de spänningar jag ibland har i vaderna - och göra löpningen ännu skönare. Pengarna kan kvitta helt; det här är den bästa hobby jag skaffat mig någonsin.
Sen gav jag mig ut på årets första runda utomhus och den var underbar, om än i gamla skor. Jag har sprungit på löpband i tre månader och det är väldigt skönt att komma ut igen, solsken, massor av löpare ute och bara en enda liten döende snöhög kvar vid infarten till ribban. Fort gick det också - fortare än jag siktar på för broloppet iaf, även om jag bara sprang knappt halva sträckan. Så konditionen är på plats, och våren är på plats och endorfinerna rusar genom kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar