torsdag, mars 25, 2010

Föreläsande

Visst ja, föreläst i morse om Beatriz Colominas Privat och Offentligt, som är en av de bästa böcker om arkitektur jag läst. Men jag hade inte orkat förbereda en ordentlig föreläsning; jag hade plockat samman bilder som berör Adolf Loos och Le Corbusier som jag använt tidigare och skummat boken en gång under kvällen innan, gick in i salen för 80 minuters improvisation utifrån blandade bokmärken i mitt exemplar av boken. Naturligtvis kommenterar en student hur oerhört bra hon tyckte denna föreläsningen var - det är nåt underligt där; oförberedd så är det som att gå på lina, jag är mer skärpt och intellektuellt alert och måste hålla alla tankar klara och tydliga. Det betyder iofs inte att jag skulle våga göra detta sätt att föreläsa till det normala sättet, men jag kanske borde improvisera oftare.
Damernas rum i Villa Müller av Adolf Loos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar