fredag, mars 05, 2010

McDonalds

Jo, mot allt jag vet om vad som är mat och vad som inte är det så hamnade jag utmattad å hungrig på McDonalds efter att ha konstaterat att det var helt fullbokat i minste en timme till på Smak på Konsthallen under lunchen.
Jag åt en McFeast med ramlösa men utan pommes (jo man beställer dem också eftersom det är billigare att köpa pommes och slänga dem än att inte göra det). Men det mest fascinerande var ett par jag glodde på, 20ish, han lite babyfettig hon anorektiskt smal och de åt sina BigMac & Co med en mekanisk bisarr ritualitet där allt skulle göras på deras egna sätt; de ändrade på allt de åt men på ett trist, mekaniskt, hastigt och glädjelöst vis - ingen av dem tittade på maten så de måste ha gjort detta förut, många gånger. Hon plockade bort alla grönsaker ur burgaren, han hällde i en massa ketchup, de hade en massa små pappkoppar med ketchup och de hällde massor av peppar i dem (många många små påsar), han hällde salt ur ett antal påsar över sina pommes, hon ställer upp majonäs och ketchup på rad, doppar ett pomme frittes i majonnäs sen ketchup (med peppar) och sväljer, tar en tugga på den grönsaksbefriade burgaren lägger den upp och ner på en servett, tar ett nytt pommes frittes etc. Totalt mekaniskt och frånvarande.
Jag tror jag ska ge fan i McDonalds framöver, det var nog ett år sen sist jag var där och detta var värre än jag mindes det.

Edit: Kollade näringsinnehåll på en McFeast; jag tror det är hälsosammare att äta margarin. Aldrig mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar