onsdag, november 13, 2013

Ännu en löjligt tät arbetsvecka

Jag jobbar, länge och mycket denna vecka. Jag skött min vanliga undervisning - det är den enkla och roliga delen, men till det kommer en mängd andra ting så som ett långt styrelsemöte på institutionen, schemaläggning och lokalbokning (i TimeEdit) för vårens kurser, tentarättning och så har jag förberett ett anförande på SLU Alnarp, där jag ska delta i en dag kring olika perspektiv på kyrkogårdar och begravningsplatser. Jag har utlovat att tala om ämnet från ett Visual Studies-perspektiv, och jag har 45 minuter på mig. Det är lurigt med tiden, om jag håller en föreläsning så vet jag vad som ryms och till nöds kan jag alltid skyffla över material till nästa tillfälle men här ska man gå från inledning, via anförande till avslut inom en definitiv tidsram. Nu är jag ingen nybörjare, så det går säkert fint men som vanligt kan jag bara hoppas att mitt sätt att tänka går fram bland åhörarna som ju inte är konsthistoriker.
Trots, eller kanske på grund av, denna stress så har jag tagit mig tid att träna ordentligt; som vanligt omväxlande gym och löpning (utomhus) varannan dag. Testar att springa med appen "Zombies, run!" och det är iaf omväxling och det sporrar mig till att ta i lite. Får se hur intervallträning med den funkar, jag tänker testa den saken i morrn. Återstår att se hur jag tar mig till Alnarp; det får bli via en kombination av tåg och cykel så jag hoppas det inte regnar (för mycket).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar