lördag, november 09, 2013

Keystone Monarch Stereoviewer

Jag letar ofta efter exempel på olika fotografiska tekniker, både för mitt egna intresse av att se och känna på dem som för att bruka dem i undervisning. Det finns så många ting som bara inte går att visa med en bild, utan som måste ses som de bilder de verkligen är; daguerreotyper och ferrotyper t.ex. Så jag bläddrar ofta och mycket på eBay och det händer ofta att jag, bara jag ger mig till tåls, kan hitta bra exempel till riktigt låga priser. Så har jag ny fått hem en betraktelseapparat för stereoskopiska bilder (en Monarch Keystone; det finns ett par olika modeller - detta är den enklaste och vanligaste) och en bunte bilder (men jag blir inte klok på om de är aldrig cirkulerade originalbilder eller nytillverkade kopior). Så kan jag äntligen visa hur märklig 3D-effekten är i en sådan här apparat för den är inte realistiskt men visuellt spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar