torsdag, november 28, 2013

Mörker

Det är den där tiden då allt bara blir mörkt och jag jobbar de få ljusa timmarna på dagen. Det är ok, men just idag började allt lite väl tidigt eftersom jag skulle träffa min läkare innan jobbet. Men det gick det med. Startade 1900-talskursen efter det, och det är alltid lika roligt; det är den här konsten som lockade mig till ämnet en gång i tiden. Inte för att jag har samma syn på den idag som jag hade när jag började, men för att det är där vi ägnar oss åt vår egna tid och våra egna förutsättningar. För varje år jag gör detta så blir det mer komplext, jag har läst mer och sett mer och tänkt mer; likaväl så måste jag förenkla och reducera det hela till en begriplig basförståelse av perioden. Jag tror jag lyckas helt ok med den saken, och jag hoppas att det funkar som en inledning för några fler att själva ge sig in i vår samtid med all den komplexitet den innehåller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar