fredag, mars 14, 2014

Mitt jobb och LUX

Sitter och sliter mitt hår (det lilla jag har kvar) över lokalbokning och schemaläggning igen, när jag egentligen skulle vara på den konferens som avdelningen håller. Det börjar bli uppenbart att det inte fungerar. Dels så bygger man oss ett helt nytt hus som inte har nog med lokaler för den undervisning vi ger, än mindre för att göra något nytt. Dels har vi en bokningsprocess som håller på att haverera.
Bristen på lokaler innebär att det inte går att ta någon hänsyn till studenternas arbetsmiljö eller till pedagogiska metoder; det handlar helt om att med våld pressa in så mycket som möjligt av den undervisning som är planerad. Det ser inte ut som att allt kan få plats ens i fantasin.
Lokalbokningen var tänkt att vara samordnad, med en samordnare men det fungerar inte det heller, helt oavsett hur trevlig sam
ordnaren är. Inga tidsplaner håller och jag börjar se ett skräckscenario där jag får välja mellan att kunna åka till Japan eller ha några lokaler till våra studenter i höst.
Hela LUX-projektet är underplanerat, vid varenda möte jag varit på så har jag och många andra försökt förklara att det inte finns nog med undervisningslokaler, men det har hela tiden sagts att det gör det visst det. LUX ska bli det bästa huset för våra studenter heter det; vänta tills de ser att de har undervisning tisdag 8-10 och 15-17 samt fredag 15-17 och se hur många av dem som hoppar av på stört. Om studenten i fråga har ett deltidsjobb, barn, familj, bor utanför Lund/Malmö eller läser mer än en kurs så gör vi det troligen omöjligt för dem att läsa hos oss. Sen kvittar det att det finns bibliotek och kafé; det finns det nämligen lite varstans. Det vi är speciellt bra på är undervisning och utbildning, det är det vi kan och vill göra egentligen. Jag håller på att gå åt av stress mellan varven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar