onsdag, mars 12, 2014

Ner i det bruna

Grafittin på fotot nedan nedan var något av det första som mötte mig när jag kom till Lund idag, det är hoppfullt att så många människor engagerar sig, dygnet runt och världen över. Kanske är jag långt inne i demokratiska kretsar, men det känns som om det börjar koka av vrede över att fascismen har släppts tillbaka in i samhället. Andra säger saker om detta mycket bättre; mest läsvärda fyndet idag är en (några år gammal) debattartikel i DN av Henrik Arnstad (dyster notering är att Norge, Finland, Danmark sen den skrevs har fallerat på samtliga av hans tre punkter, och att Sverige inte ligger långt efter). Obehagligaste läsningen var en intervju med Kim Fredriksson i Sydsvenskan om hur och varför fascisterna går till Möllan för att misshandla människor. Mitt eget liv är inte alls viktigt i jämförelse med den politik som utspelar sig i städerna kring mig; en föreläsning å så gymmet; bägge fulla av folk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar