söndag, februari 10, 2019

2019, jag ska ut och vandra!

Över julhelgen så kom jag att bestämma mig för att jag vill ut och fotvandra på min semester. Mårten har föreslagit det tidigare, och i år så ska det bli av. Denna sommaren är tanken att gå Skåneleden SL1 kust till kust, från Sölvesborg till Båstad (om tiden räcker till; Ängelholm). Det är mellan 20 och 30 mil och bör ta mellan 10 och 14 dagar. Det blir skåneleden för att landskapet är bekant (den första etappen går till Grundsjön och passerar 30 meter från det torp min familj hade när jag var en liten pojke) och det är möjligt att "hoppa av" och ta bussen hem på många ställen längs med leden.
Jag har gjort många dagsturer innan, och jag har övernattat i skogen men det blir första gången jag tänker ge mig ut så pass länge.
För att förbereda mig så ägnat jag mig åt vanlig styrketräning och löpning, som jag gjort i många år, och jag ger mig ut och går om helgerna, i utrustning och ibland med packning på ryggen.
På tal om den så är det många saker att fundera över och en del ting att skaffa. Jag är i slutet av den processen nu, och på vägen dit har YouTube och utsidan.se varit till stor hjälp. Jag ska posta ett och annat kring vad för utrustning jag tänker använda så småningom. Men idag räcker det att konstatera att jag ska komma ut och gå långt i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar