onsdag, februari 20, 2019

Prylar, kök, basvikt

Det verkar som om min kinesiska titanmugg har försvunnit någonstans på vägen hit, jag får anmäla den som ej levererad och begära pengarna tillbaka. Ska inte vara nåt problem eftersom det gått via Amazon. Frågan blev då vilket kök jag skulle satsa på, eller om jag bara skulle beställa en ny mugg från något annat ställe. Jag har funderat på fördelarna med Jetboil, som är ett primuskök med lameller under muggen, ett isolerande material runt den och kontrollerad förbränning som gör att den kokar saker snabbare och med avsevärt mindre bränsle. Framförallt är jag lockad av bränslesnålhet så jag inte behöver bära mycket av gasol. Så ett Jetboil Flash 2.0 är beställt.
Jag har det mesta av min packning nu och när jag packade ryggan och vägde den hamnade jag på 8 kg basvikt - till vilket kommer lite kläder (1 kg), kök och sandaler (1,5 kg till); så en samlad basvikt på 10,5 kg. Jag hade velat ha det lägre, flera kg lägre. Till denna basvikt kommer ju vatten, bränsle och mat, så 16-17 kg max på ryggen. En vanlig bedömning säger att man inte ska bära mer än 20% av kroppsvikten (83 kg i mitt fall, så 16,6 kg packning) och det är där jag är nu. Jag måste banta ner detta. Gott om tid att fundera på den saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar